Wat zouden we geven voor Vaderdag?

Binnenkort plaatsen we onze papa’s in de schrijnwerpers.  Zelf vind ik het niet altijd zo moeilijk om een gepast cadeau te vinden voor de juiste persoon.  Met wat denkwerk en je voelsprieten uit te steken tijdens het jaar, kom je al een heel eind verder.    Je hebt sportieve, avontuurlijke,  klassieke,  groene vingers,  voetballiefhebbers,  bourgondische,  … mannen.  Als je dit weet kom je al een stap verder in je zoektocht.

 

Voor een sportieve papa kan je kijken welke sport hij uitoefenend.  Is er misschien een boek uitgebracht over deze sport?  Of heeft hij nog iets te kort voor bij zijn sportoutfit?  Een T-shirt met een opschrift over zijn hobby.  En om in onze artikels te blijven sokken met zijn favoriete sport.

      

 

Avontuurlijke mannen verkiezen dan meer iets i.v.m. reizen en trekken.  Hebben ze nog iets nodig om de bergen in te trekken?  Een zakmes, een powerbank voor onderweg, een verrekijker om vogels te spotten, een reisadapter, een hoed, … .  Of is het meer een waaghals?  Dan kan je misschien een parachute duo sprong cadeau geven.  Is het iemand die zich graag in het water bevindt: waterdicht telefoonhoesje, een duikbril, …

   

 

Een das, een strik, een portefeuille, effen sokken, een riem … cadeaus waar je een klassieke man mee kan plezieren.  Voor deze mannen hou je het best wat sober.  Laat ze zich niet onderscheiden in hun motief van hun das of strik door een opzichtig motief te kiezen.  Ze gaan het niet dragen denk ik.  Ze houden van eenvoudige, niet te opvallende zaken.  Vermoedelijk zijn dit mannen met een vrij standvastig karakter.  Het heeft weinig zin om hieraan iets te veranderen.

    

 

Mannen met groene vingers lijken mij niet de moeilijkste mensen om een cadeautje te kiezen.  Wat materiaal om het werken in de tuin makkelijker te maken, een boek over zijn favoriete plantensoort, een cadeaubon van een tuincenter (misschien niet het origineelste), een pet om zich te beschermen tegen de zon of een paar sokken met blaadjes of tuinmateriaal.

            

En wie een voetbal papa heeft zal met het WK in het vooruitzicht ook niet echt moeten zoeken om iets te vinden.  Overal zullen wel zaken te vinden zijn i.v.m. het WK.  Een leuke T-shirt, bij ons kan je een leuk paar sokken vinden met de Belgische driekleur of is hij toch meer voor een specifieke voetbalclub, misschien een abonnement voor volgend jaar of een paar pantoffels van zijn favoriete ploeg.

 

Bourgondische mannen zijn voor mij het makkelijkst want als je zelf graag eet en een goed glaasje drinkt weet je al snel waar je ze mee kan plezieren.  Een goeie fles wijn, een mand opgevuld met lekkernijen, een cadeaubon van een restaurant, een kookboek, kruiden om een gin mee af te werken,  en indien hij zelf graag in de keuken staat, een goed keukenmes, een schort met zijn naam op, …

                  

En dan zijn er de papa’s die bij heldere hemel schitteren net zoals die van mij.  Voor mij betekent Vaderdag een mooi bloemetje op het graf leggen en een moment om eens stil te staan bij welke dingen mij gelukkig maken want morgen kan het leven er plots anders uitzien.  Geniet van elke dag en van de mensen om je heen.

Veel liefs,

Dymphie

PS: onze Vaderdag cadeau’s vind je alvast via onderstaande links

Sokken: http://www.hoedenenpetten.be/webshop/kousen-sokken/sokken/heren

Petten: http://www.hoedenenpetten.be/webshop/hoofddeksel/hoofddeksel/pet

Hoeden: http://www.hoedenenpetten.be/webshop/hoofddeksel/hoofddeksel/hoed

 

 

 

 

 

Wat is jouw mening?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.