Die sjaal is wel mooi geknoopt !!!

Vaak krijg ik in de winkel de opmerking: “Jouw sjaal is wel mooi geknoopt, hoe doe je dat?” Het is altijd leuk als de mensen je een leuke opmerking geven.  Maar hier voor doe ik het niet.  In alle eerlijkheid, ik probeer mijn sjaals altijd mooi te knopen het is uiteindelijk mijn job en het is een vorm van reclame.

Wanneer ik een nieuwe outfit gekocht heb, dan begint de zoektocht in de winkel naar de gepaste sjaal.  En voor mezelf is het altijd moeilijker dan voor iemand anders, hoe dit komt weet ik niet maar het is zo.  Bij mijn keuze zal ik altijd kijken naar het materiaal waaruit de sjaal gemaakt is.  Want als een sjaal gemaakt is uit modal dan weet ik dat die altijd mooi zal vallen, de kleuren heel mooi zijn en de kleuren tot hun recht zullen komen.

Modal is een nieuwe kunstmatige vezel gemaakt uit natuurlijk materiaal die aan een stevige opmars begonnen is in de modewereld.  Modal is gemaakt uit de cellulose van de beuk die dan verder verwerkt wordt tot een vezel om te weven.  Het hout winnen ze uit duurzaam beheerde bossen.  Beuken groeien snel, waardoor het OK is voor het milieu.   En in Europa worden meer en meer sjaals gemaakt van modal ten koste van de katoenensjaals.

Want modal voelt veel zachter aan dan katoen, pakt meer het vocht op en voelt minder kleverig aan.  Ze is ook onderhoudsvriendelijk, mag gewassen worden en heeft een grotere kleurvastheid.  De vezels worden gemaakt in de fabriek waardoor ze gladder zijn en onzuiverheden sneller weggewerkt worden ten opzichte van katoen.  Hierdoor houdt modal beter zijn kleur en moet er minder schadelijke stoffen gebruikt worden bij het kleuren.

De kleuren bij een sjaal in modal zijn veel intenser en komen meer tot hun recht dan een sjaal uit katoen.  Maar de kleuren van een zijden sjaal zijn nog altijd de mooiste, daar kunnen we niet aan onder uit.    Vandaar dat de combinatie van modal met een klein percentage zijde volgens mij de beste en mooiste sjaals zijn.  Alle voordelen van modal, zacht, onderhoudsvriendelijk, blijft altijd vastzitten in tegenstelling tot een zijden sjaal, die durft wel eens te glijden.  Maar dan heb je die eigenschappen van zijde de intense kleuren en een kleine glans.  Prachtig gewoon.  Het prijskaartje is ook wat hoger maar meer dan zijn prijswaard voor iemand die kwaliteit ervaart.

Er is wel een nadeel aan een sjaal in modal, die kreukt vrij snel en moet vaak gestreken worden.  Maar de techniek staat niet stil en men zoekt verder om ze kreukvrij te maken.

Ik ben alvast hele grote fan van modal, zelfs mijn pyjama’s zijn gemaakt uit modal.

Veel liefs,

Dymphie

PS: ik geef je nog de link naar onze youtube pagina.  Hier staan een aantal filmpjes van mij zelf waar ik verschillende sjaalknopen uitleg.

https://www.youtube.com/channel/UCzumeTi02rVIyakXyHsdi

 

Wat is jouw mening?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.