Een hoed of toch een pet?

Ons winterseizoen begint stilaan los te komen.  Sommige mannen hebben tijdens de zomermaanden er over nagedacht dat ze deze winter misschien toch wel een hoofddeksel zullen nodig hebben.  Om welke reden dan ook: omdat ze het mooi vinden, omdat ze kwetsbaar zijn voor verkoudheden, denken aan het milieu en vaker de fiets nemen waar door ze het warm willen hebben, …

Maar dan komt de vraag wat zou ik nemen een hoed of een pet?  En daar is er geen eenduidig antwoord op.  Er zijn veel factoren die een rol spelen.  Welke hoed zou je kiezen een grote hoed of een kleine, een baseball pet of een platte pet.  Wordt het hoofddeksel gedragen met een geklede jas of een sportieve jas?  Welk type persoon bent u zelf?  Wanneer zal je het dragen om te wandelen of op de fiets?  Want een hoed en een pet ze hebben elk hun voordelen t.o.v. elkaar.

Een pet kan vlot meegenomen worden in een jaszak.  Wanneer je ergens binnenkomt doe je hem af en steek je hem in jouw zak.   Een platte pet is heel gemakkelijk op de fiets, dit waait niet makkelijk af (als de maat goed is).   Een baseball pet kan zeker ook op de fiets maar moet goed aansluiten.  De klep vooraan zou eventueel wind kunnen vangen.  Maar als die goed aansluit wordt dit vermeden.  Een voordeel van een baseball pet voor mensen die een bril dragen: bij regen blijven de brilglazen droog.  Dit heb je niet bij een platte pet.  Daarvoor is het klepje vooraan te kort.

Draag je een sportieve jas dan is een pet heel tof.  Daarom niet noodzakelijk een baseball, een platte pet kan zeker ook.  En wat ik nog vergeet te vertellen voor in de winter zijn bijna alle baseball petten voorzien van oorlappen.  Sommige platte petten hebben er ook maar komt minder vaak voor.  Bij vriestemperaturen kunnen die oorlappen zeker van pas komen.

Waarom dan nog kiezen voor een hoed?  Wel omdat je je daar beter in voelt.  Hier kan je kiezen tussen een kleine of een grote hoed.  “Waarom een kleine of waarom een grote?”: daar kan ik geen antwoord opgeven.  Dat is nu echt persoonlijke voorkeur.  Wie eerder klein is en een smal gezicht heeft, dan zou een klein model misschien beter zijn.  Maar dat kan ook niet.  Grote mensen nemen meestal beter een grote hoed maar dit is ook niet altijd waar.  Dit is echt een kwestie van passen.

     

Ook wanneer het regent is een hoed heel gemakkelijk.  Je bent beter beschermd en hoeft geen paraplu te dragen.  Heb je een geklede jas of mantel dan kan een hoed je outfit helemaal afmaken.  Soms kan een hoed bij bepaalde beroepen beter overkomen dan een pet.  En daarmee wil ik zeker niet zeggen dat een hoed een statussymbool is, zeker niet.  Want je hebt echt geklede hoeden die gebruikt worden bij gelegenheden en eerder sportieve hoeden die op ieder ander moment gebruikt kunnen worden.

Zoals je ziet is er geen duidelijk antwoord te geven.  Het belangrijkste is dat je je er als persoon goed bij voelt, om het even welk hoofddeksel je draagt.  Maar een hoed of een pet?  Beide hebben voor een nadelen.

Veel liefs,

 

Dymphie

 

onze collectie petten: http://www.hoedenenpetten.be/webshop/hoofddeksel/hoofddeksel/pet

onze collectie hoeden: http://www.hoedenenpetten.be/webshop/hoofddeksel/hoofddeksel/hoed

 

 

 

Wat is jouw mening?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.